Thursday, August 18, 2011

Cara membuat pola baju melayu cekak musang dan seluar

Nota dalam simpanan Ummi. Rasanya dari site MyGFL kot, dah tak igt la. Boleh dibuat rujukan. Cuma missing kat part nak buat fly. Boleh refer nota MyGFL pasal baju melayu cekak musang untuk fly kiri dan kanan.

Cara nak jahit kolar, bole refer kat link Baju Melayu Adam under reference.







12 comments:

nurulnuon said...

salam ummi,sy x jpe la link bju rye adam..nak tgk cara jahit kolar

Anonymous said...

harap ummi izinkan sy blajar dan jait baju melayu mngikut pola ummi..mohon halalkan ilmu ini unk saya

Anonymous said...

saya minta izin n halalkan dari ummi kerana saya ambik tip ummi utk rujukansaya menjahit baju

Anonymous said...

mohon hahlkan ilmu ini unk saya praktikkan..

Anonymous said...

mohon share... dan halalkan segala ilmu nya...

izuanny

MLiz said...

Assalam..Mohon izinkan saya belajar dan jait baju melayu mengikut pola ummi..dan halalkan ilmu ini untuk saya.

Anonymous said...

saya minta izin ea untuk belajar cara ummi..

Norma Taksiah said...

assalam... mohoh ilmu utk berkongsi bersama... br berjinak2 nk jahit baju melayu.... semuga allah merberkati ummi atas perkongsian ilmu menjahit

Norma Taksiah said...

assalam... mohoh ilmu utk berkongsi bersama... br berjinak2 nk jahit baju melayu.... semuga allah merberkati ummi atas perkongsian ilmu menjahit

noriszah said...

Salam,ummi.tk,moga Allah merahmati dan memberkati hidup ummi sekeluarga,minta izin salin nota ni ,saya langsung tak ada asas jait baju tapi rasa nak mencuba,tk sekali lagi....;-)

nurulhuda alias said...

salam...best, semua details ada....senang nak fhm..thanks...ilmu yg sgt bermanfaat...

SHESHI CREATIVE HOME by FRIZA said...

salam umi...mohon izin copy pola nya ya...saya juga pemula...makasih sebelumnya