Monday, July 25, 2011

Cara-cara buat bakul kertas surat khabar

Ummi perasan lately tiap-tiap hari ada yg duk masuk blog Ummi sebab bakul surat khabar. Entry bakul kertas ni paling top sekarang. Maybe diorg duk cari mcm mana nak buat bakul guna surat khabar. So, hari ni Ummi dengan baik hati nak share la apa yg ada dlm simpanan Ummi utk rujukan org-org yg masuk blog Ummi ni tentang cara-cara buat bakul surat khabar. Ummi pun bukannya pandai pun. So, untuk rujukan bersama, Ummi tempek di sini. Harap dapat membantu sesiapa yg teringin nak buat bakul sendiri selepas ni.

Sila klik pada image utk larger picture.







dari buku Pelangi Pendidikan Seni Visual Tingkatan 1.

7 comments:

HANIS AFIQ said...

nak minta izin akak, sy nk copy boleh x tutorial kat atas 2.?

azkin said...

hanis : sila sila..:)

HANIS AFIQ said...

tq sis..=) dh copy dh seblm 2...tp lega sekrng2 dpt izin...hehe...xdpt izin kena delete la...sis d buku ke cara2 nk buat bakul kertas nie?

izda said...

salam..sis leh x sy nk tau cara2,nak gulung kertas suratkhabar tu step by step.sy teringin nk belajar wat bakul kertas surat khabar.

Anonymous said...

salam..sis leh x sy nk tau cara2,nak gulung kertas suratkhabar tu step by step.sy teringin nk belajar wat bakul kertas surat khabar.

azkin said...

hanis: buku yg betul2 ajar psl bakul kertas ni tak sure ada ke x kat pasaran..tp kalu dlm buku pendidikan seni (x igt buku form berapa)tu ada la..siap cara nak gulung kertas lgik

izda: nnt akak buat entry step by step mcm mana nak gulung surat khabar tu..tungguuuu

elza said...

tu la...baru nak belajar buat bakul kertas...tima kasih sbb tunjuk kat sini...